Pla mitjà on es pot veure un camió de Bombers bombant aigua de la rovinada pel temporal Gloria al costat de la residència d'avis d'Agramun…
Pla mitjà on es pot veure un camió de Bombers bombant aigua de la rovinada pel temporal Gloria al costat de la residència d'avis d'Agramunt on al 2015 van morir 4 àvies també per una rovinada, el 23 de gener de 2020. (Horitzontal)

L'alcalde d'Agramunt alerta que el nivell de l'aigua del riu Sió pot anar augmentant fins a la mitja nit

ACN Agramunt.-L'alcalde d'Agramunt (Urgell), Bernat Solé, ha lamentat que el municipi torni a viure una pujada del riu Sió a conseqüència del temporal Glòria i demana els veïns precaució. Solé alerta que el nivell de l'aigua pot seguir pujant fins a aquest dijous a la mitja nit i que la CHE ha comunicat a Protecció Civil que no es pot garantir que el nivell actual sigui el màxim que es pugui assolir avui ja que la rovinada té un desenvolupament lent. L'alcalde d'Agramunt ha reconegut que els nivells d'aigua d'aquest dijous recorden als del 2015, quan van morir quatre àvies quan es va inundar la residència on dormien, tot i que aquesta vegada s'han rebut de manera adequada, ha dit, els avisos i s'ha pogut informar la població.

El riu Sió s'ha desbordat aquest dijous al migdia a Agramunt, tal com apuntaven les alertes, i ha inundat els parcs i jardins més pròxims així com els baixos i soterranis d'algunes cases dels costat. Solé ha celebrat, però, que els sensors que van instal·lar hagin informat de la situació actual i de la futura, ja que es tracta d'una eina, ha dit, molt útil per informar la població.L'alcalde d'Agramunt també ha alertat de la pujada del nivell de l'aigua a la zona del pont de ferro, a la sortida del municipi. Es tracta d'un pont que transporta l'aigua del Canal d'Urgell i que passa per damunt del Sió deixant-lo a una alçada d'un metre i mig. La rovinada ha fet que l'aigua del riu s'hagi situat al límit del pont i en aquesta ocasió, segons l'alcalde, hi havia perill perquè per dins del pont de ferro no hi passava aigua del canal per tasques de manteniment i això podria suposar que en cas d'una avinguda més important el pont s'hauria pogut trencar. Per aquest motiu, a la zona hi ha dos camions carregats amb terra que si és necessari es posaran a l'interior del pont de ferro per evitar que l'aigua del Sió se l'endugui. Solé ha demanat que es prenguin mesures per evitar en un futur situacions de risc com aquesta netejant els sediments acumulats a la llera del Sió que fan que la distància amb el pont de ferro sigui cada vegada més reduïda.

Anar al contingut