L'Akasvayu Girona infligeix una humiliant derrota (51-73) al Winterthur Barça a la final de la Lliga Catalana

L'Akasvayu Girona ha demostrat ser, amb diferència, l'equip català de l'ACB que arriba en millor forma a l'inici de la temporada. Els jugadors de Pesic s'han desfet amb facilitat del Winterthur Barça a la final de la Lliga Catalana (51-73), l'endemà de derrotar amb contundència el DKV Joventut de Badalona. De la seva banda, els blaugranes, tot i les incorporacions de Kasun, Lakovic, Ukic i Fran Vázquez, hauran de millorar encara molt si volen millorar el balanç ofert la temporada passada.

A diferència de les semifinals contra el DKV Joventut, l'Akasvayu Girona ha trobat força més dificultats davant el Winterthur Barça, que ha millorat força el seu nivell respecte al partit davant el Ricoh Manresa. El partit ha començat molt igualat, amb diferències mínimes en el marcador a favor d'un i altre equip i una anotació força baixa. El pitjor percentatge de llançament i la inferioritat en el rebot l'ha solventat l'equip gironí amb un nombre més elevat de recuperacions, que ha propiciat que al final del primer quart s'arribés amb el major marge en el marcador al seu favor, de 4 punts (14-18).

El segon quart ha començat de forma força diferent. L'Akasvayu ha trepitjat l'accelerador i el Barça ha estat molt espès en atac. Amb un Marc Gasol dominant sota els taulells -la superioritat en els rebots ha estat absoluta per part de l'equip de Svetislav Pesic, amb 13 rebots en aquest quart per tan sols 3 dels blaugranes- i el Barça perdent pilotes absurdes, la diferència s'ha eixamplat fins als 10 punts a l'equador del quart a favor dels gironins (16-26). Malgrat una tímida reacció dels jugadors de Dusko Ivanovic, a l'equador del partit s'ha arribat amb un contundent 27-38 a favor de l'Akasvayu.

A la represa, el Winterthur Barça ha intentat reaccionar, però ha tot ha estat un miratge. En un tres i no res, en tan sols tres minuts, els gironins han aconseguit un parcial de 1-7 i les distàncies s'han eixamplat fins al 28-45. A partir d'aquí, i davant la satisfacció de la seva afició, els jugadors de l'Akasvayu s'han limitat a controlar el matx sense gaires complicacions, emparats en un millor percentatge de llançament i en la superioritat dels seus jugadors en el rebot. El desencert del Barça ha estat tan gran que la diferència s'ha disparat fins als 20 punts al final del tercer quart (39-59).

I si semblava que les coses no podien anar pitjor per als blaugranes, l'Akasvayu Girona s'ha encarregat de demostrar que el partit es podia convertir en una autèntica tortura per als homes d'Ivanovic. Mentre els gironins anotaven amb facilitat, els blaugranes necessitaven fins a dos i tres llançaments per encistellar. Afortunadament per a l'equip barcelonista, el Girona no ha volgut fer sang i s'ha conformat a anar mantenint la renda fins al 51-73 final.