Madrid

L'ajut de 2.500 euros per fill es podrà demanar a partir del dia 15, però no es cobrarà fins al novembre

El projecte de llei que regularà l'ajut de 2.500 euros pel naixement o l'adopció d'un fill a partir del 3 de juliol del 2007 s'aprovarà la setmana que ve i s'enviarà a les Corts en tràmit d'urgència. D'aquesta manera s'espera que l'ajut es podrà percebre als voltants del novembre. A partir del dia 15 de juliol les famílies que vulguin ser beneficiàries de l'ajut poden sol·licitar-lo amb un formulari que es distribuirà a les oficines de la Seguretat Social o a les delegacions de l'Agència Tributària i també de les webs d'Hisenda i Afers Socials. Això és el que ha avançat la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega després de la reunió del Consell de Ministres que ha estudiat la mesura, que tindrà efectes retroactius des del 3 de juliol.

Actualitzat

L'ajut, anunciat per Zapatero en el primer dia del debat de política general, serà transferit en un sol pagament al compte bancari del beneficiari o mitjançant un xec al cap d'un mes del naixement. És una prestació compatible amb qualsevol altra de les que atorguen altres administracions. Fonts del govern han explicat que les mares treballadores podran optar per una deducció de l'IRPF i que les que treballen a casa el podran percebre com a pensió no contributiva.

De moment no s'ha calculat el cost total de la mesura, però, si prenem com a referent el nombre de nens nascuts o adoptats l'any passat, suposaria més de 1.000 milions d'euros a l'any.

L'administració ja ha rebut una allau de trucades que s'interessen per com cobrar la subvenció. L'executiu encara no ha facilitat dades sobre quant costarà aplicar aquesta nova ajuda, però els primers càlculs assenyalen que es podria situar al voltant dels 1.200 milions d'euros a l'any.

Envia'ns la teva opinió

Les vostres opinions


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut