Barcelona

L'Ajuntament reclama l'adjudicació del túnel que ha de travessar l'Eixample

L'Ajuntament de Barcelona ha mostrat el seu malestar perquè encara no s'ha adjudicat el túnel que ha de travessar la ciutat. Demanen que es faci per evitar més especulacions i han assegurat que desconeixen els motius pels quals encara no s'ha s'ha fet aquesta adjudicació. En aquest sentit, han dit que no admeten que fins que l'AVE no arribi a la ciutat no es faci aquesta gestió. L'alcalde, Jordi Hereu, ha demanat la convocatòria d'una sessió extraordinària de la junta de govern del Consorci Alta Velocitat Barcelona, presidit per Víctor Morlán, secretari d'estat de Foment. Aquesta reunió extraordinària s'hauria de celebrar abans del dia 30 de novembre.

Actualitzat
Els temes a tractar en aquesta sessió seran demanar celeritat en l'adjudicació de les obres del túnel que connectarà Sants i Sagrera, i la participació de totes les administracions consorciades en el desenvolupament de les obres ferroviàries de l'alta velocitat que s'hagin de fer a la ciutat de Barcelona.

El consistori considera "anòmala" aquesta situació i vol solucions. De fet, el responsable d'Infraestructures i Urbanisme de l'Ajuntament, Ramon García Bragado, ha assenyalat que no admeten que fins que l'AVE no arribi a la ciutat no es faci l'adjudicació del túnel, tot i que ha reconegut que Foment no els ha dit clarament per què se segueix ajornant aquesta gestió.

Com Hereu, ha demanat que es convoqui una reunió l'últim dia de mes, precisament el dia que es reuneix el consell d'Adif.

De tota manera, el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ja havia anunciat abans, durant una roda de premsa, que aquesta reunió no es podrà celebrar aquesta setmana i ha dit que no sap quan es podrà fer. Per Morlán, la prioritat és el restabilment de Rodalies i l'arribada de l'AVE a la ciutat i, en aquest sentit, ha dit que s'ha d'anar "pas a pas".

García Bragado considera que l'Ajuntament no ha rebut una resposta "acceptable" per part de Foment i ha explicat que entén que el Ministeri hagi prioritzat el restabliment de Rodalies, però creu que cal avançar en les obres del túnel que ha de travessar la ciutat. 
Anar al contingut