Veïns de Gràcia s'han mobilitzat aquest novembre per intentar evitar l'enderrocament de dues cases centenàries i la desaparició d'una…
Veïns de Gràcia s'han mobilitzat aquest novembre per intentar evitar l'enderrocament de dues cases centenàries i la desaparició d'una alzina de 200 anys

Barcelona prohibeix construir a Gràcia durant un any per protegir el patrimoni

L'Ajuntament decreta la suspensió de totes les llicències per elaborar un pla de protecció urbanístic i arquitectònic

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha decretat la suspensió de llicències de nova construcció i de gran rehabilitació i de plans urbanístics al districte de Gràcia durant un any.

La moratòria en l'edificació s'aplica amb l'objectiu de poder elaborar un pla especial de preservació urbanística i protecció patrimonial a la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, de Vallcarca i de Camp d'en Grassot i Gràcia Nova, "sense que els barris pateixin canvis substancials" en aquest període de temps.

L'Ajuntament argumenta la seva decisió a partir del fet que "des dels anys seixanta s'ha produït una progressiva desaparició del teixit tradicional i un canvi important de la imatge de ciutat jardí originària en molts d'aquests indrets".

 

L'alzina bicentenària del carrer Encarnació, de Gràcia, que els veïns es van mobilitzar per defensar

 

Es vol, en definitiva, aturar la desaparició progressiva del teixit urbanístic i arquitectònic originari de la segona meitat del segle XIX i fomentar-ne el manteniment i la rehabilitació per evitar així la substitució de les cases tradicionals i les trames urbanes que dibuixen per edificacions noves i protegir-les dels moviments especulatius.

La decisió anunciada aquest divendres per l'Ajuntament arriba un mes després que veïns de Gràcia es van mobilitzar per salvar dues cases centenàries i una alzina de 200 anys que hi ha al jardí.

ARXIVAT A:
Ada ColauUrbanisme Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut