L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en un dels punts directes de votació de la consulta de la Diagonal (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Jordi Hereu en un dels punts directes de votació de la consulta de la Diagonal (Foto: ACN)
Barcelona

L'Ajuntament pagarà menys a Indra pels problemes tècnics en la consulta de la Diagonal

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha explicat que el consistori ha descomptat 255.947 euros de la factura que abonarà a Indra a causa dels problemes tècnics sorgits durant el primer dia de la consulta sobre la reforma de l'avinguda Diagonal. García-Bragado ha assegurat que "algunes de les apel·lacions per part d'Indra" s'han acceptat i que l'empresa està conforme amb la resolució.

Actualitzat
Els gairebé 256.000 euros que es penalitza a Indra suposen "una part rellevant" del total de l'import del contracte, que era de 450.000 euros. Indra Sistemes SA va ser l'empresa adjudicatària de la plataforma de vot en la consulta sobre el futur de la Diagonal el mes de maig passat.

La sanció definitiva imposada per l'Ajuntament té un valor de 67.500 euros per "falta greu" amb el deficient funcionament del procés informàtic de la votació durant les primeres hores del 10 de maig, primer dia de votació en la consulta sobre la reforma de la Diagonal.

A aquesta quantitat se li sumen els costos que aquest mal funcionament va ocasionar a l'Ajuntament, 88.577 euros, i 99.870 euros més que l'empresa deixa de facturar del contracte inicial perquè el consistori no està d'acord amb els serveis previstos en el contracte. En total, la consulta va costar 3,17 milions d'euros.

Al llarg de la setmana que va durar la consulta, del 10 al 17 de maig, es van produir diversos problemes tècnics que van dificultar el vot presencial i per internet, i que van impedir votar alguns ciutadans, entre els quals l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, o el cap del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

El 21 de maig, pocs dies després que finalitzés la consulta, García-Bragado ja va anunciar la incorporació d'un expedient a Indra, amb la suspensió cautelar dels pagaments pendents, pels incompliments del contracte dels serveis de plataforma de vot en la consulta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut