La Nou de Berguedà (ACN/Nia Escolà)

L'Ajuntament paga el taxi per anar al metge o a comprar des de la Nou de Berguedà

Els veïns, que ara estan aïllats i sense serveis, poden anar fins a Sant Jordi de Cercs, els dimarts, i fins a Berga, els divendres

Actualitzat

A la Nou de Berguedà ja no hi queda cap botiga, ni escola, ni tampoc metge, un servei que va desaparèixer amb la pandèmia. El poble s'ha anat despoblant, i ara només hi viuen 170 veïns, la majoria grans, que se senten aïllats.

Anar a comprar, al metge o a visitar algun familiar o amic és una feina complicada si no tens cotxe o ja no pots conduir. Per solucionar aquest problema, l'Ajuntament ha decidit facilitar un servei de taxi col·lectiu, com si fos un petit minibús, que funciona dos cops per setmana.

El taxi surt cada dimarts i cada divendres, a quarts de deu del matí, i torna a la Nou abans de dinar. Els dimarts va a Sant Jordi de Cercs, i els divendres, a Berga.

És un servei gratuït per als veïns. L'Ajuntament hi destina uns 5.000 euros anuals, sobre un pressupost total de 300.000.

Els veïns de la Nou de Berguedà estan encantats d'haver recuperat una mica d'independència gràcies al taxi, com expliquen en aquest vídeo de TV3:

L'alcalde de la Nou, Josep Maria Peixó, està tan content de l'èxit que ha tingut la iniciativa que ara l'Ajuntament es planteja ampliar el servei de taxi a les tardes del dissabte. ​"En aquest cas, ho fem pensant en el jovent, perquè es puguin esbargir a la tarda i fins a la mitjanit", explica.

 

ARXIVAT A:
MobilitatDespoblament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut