L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, amb la regidora Fàtima Taleb, al centre, acompanyats de representats del món associatiu de la ciutat,…
L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, amb la regidora Fàtima Taleb, al centre, acompanyats de representats del món associatiu de la ciutat, en roda de premsa el 30 de gener de 2018. (horitzontal)

L'Ajuntament i el món associatiu de Badalona es conjuren contra la discriminació i a favor la convivència

Actualitzat

ACN Badalona.-L'Ajuntament de Badalona i una quarantena d'entitats de la ciutat han donat a conèixer aquest dimarts el 'Pacte per la convivència en diversitats', un acord en la que la ciutadania i la institució es conjuren per lluitar contra tot tipus de discriminació i amb l'objectiu d'afavorir la convivència i la cohesió social a la ciutat. Per l'alcaldessa, Dolors Sabater, Badalona necessitava posar al dia el Pacte pel Civisme de l'any 2007 i adaptar-lo al moment actual per garantir els drets de tota la ciutadania: "Les diversitats són una riquesa i una característica de les societats complexes que no hem de mirar com un problema, sinó com una oportunitat".

El nou pacte per a la convivència serà a partir d'ara el fonament de bona part de les polítiques públiques que impulsi l'Ajuntament, així com de les activitats o accions que duguin a terme les entitats. També els ciutadans a títol individual s'hi podran afegir per comprometre's en la construcció d'una societat plural en la que es fomenti la fraternitat.Tot i que del propi pacte no se'n desprenen accions concretes, sí que n'hi haurà que estaran sota el seu paraigües, com les campanyes antirumors que impulsa l'Ajuntament i que, per exemple, aniran més enllà de la discriminació per motius religiosos, com ha explicat la regidora Fatima Taleb.Dolors Sabater, també ha comentat que el nou model policial també beu dels valors que impregnen el pacte, així com les sessions educatives per al foment de la diversitat sexual LGTBI o la programació d'activitats dels centres cívics, entre d'altres: "Volem anar més enllà de l'acció de govern, que faríem igual. Es busca el compromís de tots".

Anar al contingut