Barcelona

L'Ajuntament es desdiu i nega que el monument als homosexuals s'ubiqui davant de la Sagrada Família

L'Ajuntament de Barcelona s'ha desdit i ha negat que el monument dedicat a la lluita dels homosexuals represaliats s'ubiqui davant de la Sagrada Família, com havia anunciat a primera hora de la tarda. El consistori ha rectificat i ha explicat que encara no hi ha ubicació per al monument, que decidirà la Comissió Assessora d'Escultures. El monòlit, que costarà uns 10.000 euros, estarà fet de pedra de Montjuïc, tindrà forma triangular i serà de color rosa.

Actualitzat
El consistori havia anunciat a primera hora de la tarda que el monòlit s'ubicaria a la plaça de la Sagrada Família, ja que és un indret cèntric i s'està remodelant. Fins i tot, es concretava que al febrer estaria enllestit. Més tard, l'Ajuntament ha fet marxa enrere i ha explicat que el monument s'instal·larà en un punt de la ciutat que decidirà la Comissió Assessora d'Escultures.

L'anunci de la ubicació ha provocat sorpresa en el mateix col·lectiu de gais i lesbianes. El secretari general de la coordinadora, Antoni Guirado, ha assegurat que prefereixen un indret més significatiu. "Pensem que seria òptim un lloc que tingués algun tipus de relació amb el moviment associatiu". Un exemple podria ser la Rambla. Aquí es va fer "la primera manifesació a tot l'Estat de gais i lesbianes l'any 1977".

El monument serà un monòlit fet de pedra de Montjuïc. Tindrà forma triangular i serà de color rosa. Portarà una inscripció en memòria dels represaliats per la seva orientació sexual al llarg de la història. Costarà uns 10.000 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut