Pla mitjà de la regidora d'Ensenyament, Marisa Vila, durant la roda de premsa. Imatge del 10 de juliol del 2019. (Horitzontal)
Pla mitjà de la regidora d'Ensenyament, Marisa Vila, durant la roda de premsa. Imatge del 10 de juliol del 2019. (Horitzontal)

L'Ajuntament d'Igualada inverteix 100.000 euros en millores a les escoles públiques

Actualitzat

ACN Igualada.-L'Ajuntament d'Igualada invertirà 100.000 euros aquest estiu en millores a les escoles públiques del municipi. Són actuacions que s'emmarquen en el Pla Plurianual de Millora i Manteniment dels Centres Escolars, que es fa des de l'any 2015. El pla vetlla per a la posada al dia dels centres, més enllà dels seu manteniment ordinari i són els mateixos centres educatius els qui reclamen els treballs a l'Ajuntament, que els executa tenint en compte l'ordre de prioritat. En total, seran quatre els entres educatius que es beneficiaran aquest any: l'escola Gabriel Castellà, la biblioteca Ramon Castelltort, l'escola Emili Vallès i el centre Garcia Fossas. L'Ajuntament preveu que els treballs estiguin acabats al setembre, per a l'inici del curs.

Aquest pla especial es va incorporar en el seu moment al pressupost de la corporació precisament amb la voluntat de posar al dia i millorar gradualment els espais i recursos dels centres, respondre a les peticions i demandes dels equips directius i de les AMPAs i reforçar les actuacions de manteniment que ja s'executen de manera regular en escoles i altres instal·lacions municipals.De les millores que s'han posat en marxa, destaca l'adequació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió de l'escola Gabriel Castellà; la millora de l'accés a la biblioteca Ramon Castelltort pel carrer Comarca, l'arranjament de cobertes i adequació dels lavabos de l'escola Emili Vallès i el tractament antilliscant a les escales del nucli central del centre Garcia Fossas. A banda d'aquests treballs la Diputació de Barcelona subvencionarà amb 115.600 euros el projecte d'estabilització del talús del torrent de l'Espelt. En concret, servirà per evitar l'erosió, detenir despreniments del terreny i arranjar el camí en el tram en què ha quedat afectat per tornar-lo a posar en servei. Les obres estan previstes per a la propera tardor.

Anar al contingut