L'alcalde de Vic, al centre, durant el ple (Foto: ACN)
Vila d'Abadal portarà a l'AMI la insubmissió fiscal (Foto: ACN)
Vic

L'Ajuntament de Vic es declara insubmís fiscal

L'Ajuntament aprova una moció per exercir la sobirania fiscal, és a dir, pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana i no a l'espanyola. El pas no s'aplicarà fins que l'Associació de Municipis per la Independència hi doni cobertura jurídica.

RedaccióActualitzat
Vic ha aprovat ser sobirana fiscal, és a dir, pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana i no a l'espanyola. Aquest gest d'insubmissió fiscal no s'aplicarà fins que l'Associació de Municipis per la Independència hi doni cobertura jurídica.

L'Ajuntament de la capital osonenca ha aprovat la moció que havien presentat SI i la CUP amb el suport també de CiU, ERC, PSC i ICV, mentre que PxC hi ha votat en contra. 

La moció aprovada és una versió retocada d'un primer text que establia que el consistori seria insubmís fiscal des del moment de l'aprovació del text. Els promotors de la iniciativa han accedit a modificar aquest punt i esperar que l'AMI, que abandera l'alcalde de Vic, doni l'aval jurídic a la decisió. 

Josep Maria Vila d'Abadal ha explicat que a la reunió de l'AMI al maig Vic "defensarà aquesta posició de fer una sobirania fiscal activa".
Anar al contingut