Verges s'ha llevat amb aquestes pintades d'un grup feixista
Verges s'ha llevat amb aquestes pintades d'un grup feixista

L'Ajuntament de Verges es personarà per les terceres pintades al poble en sis mesos

RedaccióActualitzat

La població de Verges, al Baix Empordà, torna a ser diana d'un grup espanyolista, que aquesta matinada ha atacat tots els símbols independentistes que ha trobat. És la tercera vegada en mig any que es presenten al poble, amb les cares tapades, i arrenquen totes les estelades i fan desenes de pintades.

Aquesta vegada fins i tot han pintat les façanes de particulars. Ho han fet amb consignes com "Visca Espanya" i "Visca la Guàrdia Civil", i també amb insults barroers contra els presidents Torra i Puigdemont, a més d'acusar els CDRs de nazis.

 

 

Els veïns tenen clar que són els mateixos que ja hi van anar aquest estiu i van amenaçar amb un ganivet dues persones.

La regidora de Joventut, Susanna Ribas, ha explicat a Catalunya Informació que estan farts que aquests individus actuïn amb tanta impunitat i ha anunciat que es presentaran com a acusació particular en el cas per intentar que la investigació avanci i se'n puguin derivar responsabilitats, perquè tenen molt clar quin és l'objectiu dels assaltants:

"És el tercer cop que passa. Quan van venir aquest estiu se'ls va dir per activa i per passiva: 'Esteu venint a un poble on el 80% del vot és independentista. No sé què hi veniu a fer, aquí. A provocar'. Per a mi és això, una provocació constant."

 

 

L'alcalde, Ignasi Sabater, tem que, des de Madrid, no es faci res per impedir aquest tipus d'accions:

"Volen sembrar la por, volen que callem. I actuen desacomplexadament perquè l'estat espanyol mai veurà l'extrema dreta com un perill, sinó com una col·laboradora de la repressió."

 

 

Els veïns ja s'han organitzat i han quedat per aquesta mateixa tarda per netejar tot el que ha embrutat.

A Palamós, mentrestant, han tornat a serrar el pal de l'estalada de la rotonda del Mas Gorgoll. Només feia quatre dies que havien reposat l'estelada.

ARXIVAT A:
Extrema dretaProcés català
Anar al contingut