Pla obert de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, després de penjar la bandera espanyola i, a sota, la senyera. Imatge del 4 de gener del…
Pla obert de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, després de penjar la bandera espanyola i, a sota, la senyera. Imatge del 4 de gener del 2017. (Vertical)

L'Ajuntament de Torredembarra retira l'estelada i penja una bandera espanyola per ordre judicial

Actualitzat

ACN Torredembarra.- L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), ha retirat la bandera estelada i ha penjat la bandera espanyola al costat de l'entrada de l'ajuntament. Enfilat damunt d'una escala, Rovira ha donat compliment a la sentència judicial dictada arran d'un contenciós interposat per la delegació del govern espanyol a Catalunya. Tot i això, ha pres la decisió personal de penjar la senyera sota la bandera espanyola per reivindicar la llibertat del poble català i com a símbol de rebuig a la "submissió", agafant com a inspiració l'època de les batalles navals. Aleshores, segons ha relatat l'alcalde, quan un vaixell en conqueria un altre, l'"ocupat" navegava fins a port amb la bandera del conqueridor damunt de la seva. D'altra banda, Rovira ha afirmat que vol consensuar una decisió sobre la fotografia del rei, que ara és de mida carnet i està situada damunt la porta de la sala de plens. Una altra sentència arran d'una denúncia de l'Advocacia de l'Estat obliga el consistori a col·locar una imatge del monarca d'almenys 29x20 centímetres en un "lloc preferent" de la sala de plens.

El batlle ha assenyalat que, si bé descarten recórrer la sentència de les banderes, estudiaran presentar un recurs per la resolució sobre la fotografia del rei, ja que "la llei no diu res de les mides que ha de tenir", ha dit. La sentència sobre les banderes també condemna el consistori a pagar les costes del procediment, amb un màxim de 300 euros. Rovira ha garantit que, tal com va anunciar quan es va adoptar la decisió, serà ell qui n'assumirà totes les conseqüències.

Anar al contingut