Pla obert del ple de l'Ajuntament de Tarragona, a l'esquerra amb una bandera espanyola, catalana i europea que han desplegat els regidors …
Pla obert del ple de l'Ajuntament de Tarragona, a l'esquerra amb una bandera espanyola, catalana i europea que han desplegat els regidors de Cs, aquest 26 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Tarragona rebutja l'aplicació del 155 amb el vot favorable del PSC

ACN Tarragona.-L'Ajuntament de Tarragona ha rebutjat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució amb el suport del PSC. Tot i que inicialment la moció, més àmplia, havia estat presentada per ERC, PDeCAT, CUP, ICV-EUiA i Units per Avançar (UpA), a darrera hora el grup municipal del PSC, encapçalat per Josep Fèlix Ballesteros, ha arribat a un acord per sumar-se a una moció de rebuig al 155. El text de mínims consensuat per tots els grups polítics, a excepció del PP, Cs i la regidora no adscrita, rebutja l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i de les mesures excepcionals que se'n deriven, que "suposen trencar amb l'autogovern de Catalunya". Per contra, el consistori no ha aprovat cap de les dues mocions presentades sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart.

D'una banda, el text acordat per ERC, PDeCAT, CUP, ICV-EUiA i UpA no ha aconseguit el suport del PSC perquè incloïa el terme "presos polítics" en un dels acords. Així mateix, el text que han presentat els socialistes sobre el mateix tema, en què denunciaven que l'empresonament era una mesura "desproporcionada" i que demanaven la revisió de la decisió judicial, tampoc no ha rebut prou suports per prosperar. D'altra banda, a la recta final del plenari i quan ja es coneixia la voluntat de Puigdemont de convocar eleccions, els regidors del CUP han proclamat simbòlicament la república.

Anar al contingut