Santa Maria de Corcó (o l'Esquirol).
L'Esquirol podria ser el nom de Santa Maria de Corcó, tot i que la consulta de diumenge no va superar el 50% de participació. (Foto: ACN)
Santa Maria de Corcó

L'Ajuntament de Santa Maria de Corcó es planteja que el nom del poble sigui l'Esquirol

L'alcalde Santa Maria de Corcó, a Osona, no descarta la possibilitat que es canviï el nom del poble pel de l'Esquirol. Tot i que la votació popular d'aquest diumenge no va arribar al 50% de participació, l'alcalde ha reconegut, en declaracions a Catalunya Informació, que la contundència del resultat a favor del canvi pot fer que aquesta opció es plantegi al pròxim ple municipal.

Redacció Actualitzat

L'Ajuntament de Santa Maria de Corcó, a Osona, es planteja la possibilitat de canviar el nom del poble i optar pel de l'Esquirol, tot i que la votació popular d'ahir no va arribar al 50% de participació. La contundència del resultat, amb un 90% a favor de l'Esquirol, pot fer que aquesta alternativa es proposi al pròxim ple, segons ha dit l'alcalde, Àlex Montanyà, en una entrevista a Catalunya Informació.

Montanyà deixa oberta la possibilitat de canviar el nom, encara que la participació no superés el 50%. A la votació d'aquest diumenge, l'afluència a les urnes va ser del 42%, però d'aquests, nou de cada deu van optar pel nom històric de l'Esquirol. Segons l'alcalde, "tenint en compte la participació i el resultat de cada nucli prendrem una decisió o una altra en el pròxim ple del mes de març, per si incloem o no finalment l'opció que els regidors puguin votar també el nom del municipi. Crec que el resultat és prou rellevant per tenir-ho en compte."

1.850 veïns estaven convocats al sondeig per escollir entre les dues nomenclatures. Hi van votar 777 persones, de les quals 700 van triar el nom de l'Esquirol, que és com es coneix popularment la població.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut