Pla obert de la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó (centre), en roda de premsa amb les regidores Montserrat Flores (esquerra) i Mariluz Caballer…
Pla obert de la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó (centre), en roda de premsa amb les regidores Montserrat Flores (esquerra) i Mariluz Caballero (dreta) per presentar un estudi del pressupost, el 12 d'abril del 2021. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Reus analitzarà el pressupost municipal amb una visió de gènere

ACN Reus.-L'Ajuntament de Reus analitzarà el pressupost municipal amb una visió de gènere. L'estudi pretén identificar si els comptes s'adapten a les necessitats diferenciades segons el sexe, determinar fins a quin grau tenen present la consecució de la igualtat entre homes i dones i comprovar si perpetuen o amplifiquen la discriminació per raó de sexe. "Ara aquest ajuntament llegirà els pressupostos municipals amb ulleres liles", ha assenyalat la vicealcaldessa, Noemí Llauradó. El treball s'ha encarregat a un equip vinculat a la Universitat de Barcelona (UB) especialitzat en el camp de les polítiques públiques i l'economia social, i estarà enllestit a final d'estiu. El govern municipal subratlla el caràcter innovador i pioner de la iniciativa.

La vicealcaldessa ha apuntat en roda de premsa que s'han proposat "entrar dins les entranyes" de l'Ajuntament i analitzar si les seves polítiques públiques compleixen amb la perspectiva de gènere. L'estudi, ha detallat Noemí Llauradó, no busca que la despesa s'hagi d'assignar en la mateixa quantitat a homes i dones, o que en siguin beneficiaris al 50%, sinó que "sigui adequada a les necessitats diferenciades" de cada sexe. L'objectiu últim, ha insistit, és "avançar cap a una societat més igualitària i justa". Així, l'anàlisi quantificarà en quina part del pressupost l'Ajuntament té en compte la perspectiva de gènere en les seves actuacions i no només quina part del pressupost es destina a polítiques de gènere. Finalment, s'extrauran conclusions i es plantejaran recomanacions i actuacions concretes per incrementar la presència de la perspectiva de gènere en els futurs pressupostos, segons ha detallat la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. La regidora ha apuntat que aquest estudi és una experiència amb caràcter "pioner" entre els ajuntaments de ciutats de la mida de Reus. L'estudi començarà de forma immediata i durarà uns tres mesos. La previsió és que les conclusions s'enllesteixin a final d'estiu i puguin començar a implementar-se mesures de forma progressiva. De la seva banda, la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha emmarcat el nou projecte en la voluntat "innovadora" del govern municipal.

Anar al contingut