Pla de detall d'una part de l'estany de Puigcerdà on es veu l'estat de l'aigua i, al fons, dos operaris fent manteniment de la z…
Pla de detall d'una part de l'estany de Puigcerdà on es veu l'estat de l'aigua i, al fons, dos operaris fent manteniment de la zona, el 23 d'agost de 2019 (Horitzontal).

L'Ajuntament de Puigcerdà suspèn la Travessa de l'Estany al no poder-hi regenerar l'aigua perquè es necessitava per regar

ACN Puigcerdà.-L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit suspendre la tradicional Travessa del llac que s'havia de celebrar aquest dissabte en el marc de la Festa de l'Estany de la capital cerdana. El motiu és que, com a conseqüència de la situació de sequera, no s'ha pogut dur a terme enguany la maniobra de regeneració d'aigua que habitualment es realitzava amb anterioritat a l'activitat, ja que aquesta era necessària per regar les diverses zones enjardinades del municipi. Aquest fet ha comportat que la que s'emmagatzema en aquesta llacuna artificial no sigui òptima per al bany, i per tant, s'ha optat per cancel·lar la prova, la qual ha reunit en edicions anteriors unes 70 persones, entre els quals n'hi ha una quarantena de nedadors federats.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Puigcerdà, Mar Quera, ha explicat que aquest és el primer cop que no es pot dur a terme l'activitat, que en el seu vessant més popular es venia realitzant des de fa més de trenta anys. En aquest sentit, ha dit que l'anàlisi de les mostres que s'han obtingut de l'aigua de l'estany determinen que aquesta no reuneix la qualitat necessària per al bany, amb la qual cosa ha calgut suspendre la prova per motius preventius de salut.

Anar al contingut