Les estafes per internet estan augmentant, tot i que l'educació digital és cada vegada millor.
Les estafes per internet estan augmentant, tot i que l'educació digital és cada vegada millor
Madrid

L'Ajuntament de Màlaga, multat amb 300.000 euros per oferir Wi-Fi públic

L'Audiència Nacional ha imposat una sanció de 300.000 euros a l'Ajuntament de Màlaga per oferir un servei gratuït d'accés a internet mitjançant una xarxa Wi-Fi. El tribunal entén que cal limitar el servei a les pàgines de l'administració pública, perquè, si no, es vulnera la lliure competència. El consistori havia al·legat que tots els punts d'accés són en edificis municipals, que convé justificar l'ús de la xarxa i identificar-se i que l'horari i la velocitat de navegació tenen un límit. Aquests arguments, però, no han estat suficients per l'Audiència.

Actualitzat
El tribunal ha confirmat la multa que la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions va posar a l'Ajuntament pel servei d'accés a internet sense fils i sense pagar la taxa general d'operadors. Segons l'Audiència, aquest servei només és compatible amb "l'autoprestació", és a dir, que cal que estigui vinculat als llocs web de l'administració i al desenvolupament de les seves funcions.

L'Ajuntament de Màlaga va admetre que a través de la xarxa Biznaga es podia accedir a qualsevol pàgina, malgrat que els usuaris s'havien d'identificar i explicar "motivadament" l'ús que en volien fer. A partir d'aquí, se'ls donava un usuari i una contrasenya.

En la sentència, l'Audiència resol que cal limitar encara més el servei perquè no es pot "accedir a una navegació lliure" i també entén que el fet que una persona mostri el DNI "no exclou el posterior accés d'aquesta persona a pàgines diferents de les vinculades a les activitats de l'Ajuntament".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut