Madrid

L'Ajuntament de Madrid assumirà la neteja si no hi ha un acord en 48 hores

Després de les crítiques de veïns, comerciants i partits polítics, l'alcaldessa ha amenaçat els treballadors i les concessionàries que, si no arriben a un acord en dos dies, el consistori encarregarà la neteja a l'empresa pública Tragsa i els portarà a la fiscalia per incompliment dels serveis mínims. La plantilla de Tragsa ho ha rebutjat i ha respost a Botella que estaran al costat dels seus companys. La vaga ja fa deu dies que dura.

RedaccióActualitzat

Després de deu dies d'aturada en els serveis de neteja i les queixes d'empresaris, comerciants, veïns i partits polítics, l'Ajuntament de Madrid ha tirat pel dret. L'alcaldessa Ana Botella ha advertit que si les concessionàries i els sindicats no arriben a un acord en 48 hores, el consistori assumirà la neteja i anirà a la fiscalia per incompliment dels serveis mínims.

Botella ha qualificat la vaga de "salvatge" i ha assegurat que la ciutat "no pot esperar més". Si en els dos pròxims dies no hi ha una solució, l'Ajuntament encarregarà a l'empresa pública Tragsa que es faci càrrec dels serveis mínims. El cost l'hauran d'assumir les adjudicatàries.

Però sembla que trobar una solució al conflicte no serà tan fàcil. I és que els sindicats de Tragsa han rebutjat "rotundament" participar en el que han descrit d'"artificis" de l'alcaldessa, i han manifestat el seu suport "total" a les "justes" reivindicacions dels empleats de la neteja i els jardiners de Madrid.

Aquests sindicats consideren que no es compleixen les condicions marcades per la llei en aquest tipus de situacions, ja que seria necessari declarar una situació d'emergència sanitària perquè haguessin d'actuar. Recorden, a més, que Tragsa també ha de fer front a un ERO que enviarà a l'atur 836 persones, un 23% de la plantilla fixa d'aquesta empresa pública.

Els treballadors del servei de neteja i de manteniment de jardins van començar l'aturada fa més d'una setmana en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 1.100 dels seus 6.000 treballadors.

 

Anar al contingut