Catedral de Santa Maria de Girona
Catedral de Santa Maria de Girona

L'Ajuntament de Girona es planteja que tornin a sonar les campanes a la nit, però més baix

Una assemblea extraordinària de l'Associació de Veïns del Barri Vell debatrà les mesures necessàries per restablir l'activitat de les campanades nocturnes

Actualitzat

L'Ajuntament de Girona es planteja ara abaixar el volum de les campanes de la catedral perquè puguin continuar tocant a la nit. Des del 6 de gener, estan parades entre les 12 de la nit i les 7 del matí arran de les queixes d'un hotel en aplicació de la normativa de sorolls. El consistori gironí estudia que es pugui amortir el so durant aquestes hores, davant de les queixes que ha provocat l'aturada de les campanes. L'hotel Històric de Girona va demanar que no toquessin perquè al·legava que perdia clients i el so superava els decibels que s'admeten a la nit.

Els veïns del Barri Vell de Girona han manifestat la seva disconformitat amb la decisió ja que ho consideren patrimoni de la ciutat, i es reuniran avui en una assemblea extraordinària per tractar les mesures necessàries per recuperar les campanades de la catedral.

Per aconseguir atenuar el so de les campanes a la nit, s'hauria de canviar el mecanisme, una mesura que seria cara i costaria un temps aplicar-la, segons fonts del bisbat. El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha assegurat que no volen perjudicar ningú, però afegeix que les campanes haurien de continuar sonant si ho demanen els veïns.

Anar al contingut