L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, i Uriel Bertran, secretari general de SI, sostenen la declaració d'insubmís fiscal del municipi.
L'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, i Uriel Bertran, secretari general de SI, sostenen la declaració d'insubmís fiscal del municipi.
Gallifa

L'Ajuntament de Gallifa es declara insubmís fiscal amb l'Estat

El seu alcalde, Jordi Fornas, de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ha anunciat que ingressarà aquests diners a l'Agència Tributària Catalana, dependent de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Gallifa s'ha declarat "insubmís fiscal" i, per tant, ha passat a negar-se a pagar els impostos que correspon a l'Estat. El seu alcalde, Jordi Fornas, de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ha anunciat que ingressarà aquests diners a l'Agència Tributària Catalana, dependent de la Generalitat.  

Fornas ha explicat en declaracions als passadissos del Parlament que la "insubmissió fiscal contra l'estat espanyol és una conseqüència lògica" del fet que fa quinze dies el seu municipi es va declarar "territori lliure sobirà". Però si bé és cert que en els darrers mesos hi ha hagut diversos municipis del territori català que han aprovat aquesta declaració, fins ara cap poble havia decidit fer aquest pas.

Gallifa, un petit municipi del Vallès Occidental de només 200 habitants, ha estat el primer poble a declarar-se insubmís amb Espanya. L'alcalde de Gallifa ha admès que ignora les repercussions jurídiques que pot tenir aquest fet, ja que es tracta d'"entrar en un territori desconegut".

A efectes pràctics, això comporta que els diners en conceptes com, per exemple, les retencions de l'IRPF dels seus treballadors es deixaran d'ingressar a l'Agència Tributària Espanyola.

Des del seu partit, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha elogiat el gest realitzat per l'Ajuntament de Gallifa i ha subratllat que "per primera vegada hi ha una institució catalana que es declara insubmisa fiscal i afirma que no vol pagar més els seus impostos a l'estat espanyol".

Solidaritat també ha dit ser conscient que en els casos individuals de ciutadans que no han ingressat l'IRPF a l'Agència Tributària espanyola sinó a la catalana, fins ara l'Agència Tributària Catalana ha transferit posteriorment els diners a la primera.
Anar al contingut