Imatge de recurs d'uns alumnes catalans
La mesura afectaria, en principi, els infants que estudien als centres d'Infantil i Primària.
Cardedeu

L'Ajuntament de Cardedeu cobrarà pels alumnes d'Infantil i Primària que són d'altres municipis

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha anunciat que els alumnes que siguin de fora del poble, però que estudiïn en els centres d'Infantil i Primària de la localitat, hauran de pagar. Vila argumenta que "no és just" que l'Ajuntament hagi de mantenir el cost del servei d'alumnes d'altres centres. La majoria d'aquests estudiants són de Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

Actualitzat
L'alcaldessa de Cardedeu també ha explicat a l'ACN que cada any el consistori ha de destinar "més d'un milió d'euros" als centres d'ensenyament del poble. Segons Vila, "en breu" començarà converses amb els alcaldes d'aquests dos municipis perquè assumeixin el cost proporcional dels seus alumnes. Encara no hi ha una quantitat concreta calculada. Per Calamanda Vila, el fet que els nens i nenes de fora de Cardedeu vagin a estudiar al poble "demostra que tenim molt bones escoles", però ha recordat que han de ser aquests municipis els que es facin càrrec del cost extra perquè "nosaltres ja posem els terrenys, l'edifici i el conserge".

La mesura afectaria, en principi, els infants que estudien als centres d'Infantil i Primària. L'alcaldessa és més bel·ligerant amb els de Secundària perquè una part important dels estudiants són de Cànoves i Samalús, on no hi ha institut.

Dades escolars

Cardedeu té escolaritzats 2.616 alumnes entre Infantil, Primària i Secundària, segons dades del consistori del curs 2009-2010. D'aquesta xifra, 300 són de fora. A banda de Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, també provenen de Cànoves i Samalús. En total, Sant Antoni de Vilamajor aporta uns 120 estudiants, més de la meitat són d'Infantil i Primària, i Llinars del Vallès uns 81, gairebé tres quartes parts són també alumnes d'Infantil i Primària. En el cas de Cànoves i Samalús, té uns 163 nens i nenes que estudien a Cardedeu, dels quals 47 pertanyen als cursos que el consistori vol fer pagar.
Anar al contingut