Pla general de l'exterior de la General, el lloc on va es va produir l'agressió. Imatge del 13 de març del 2017. (Horitzontal)
Pla general de l'exterior de la General, el lloc on va es va produir l'agressió. Imatge del 13 de març del 2017. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Berga no descarta emprendre accions legals contra els autors de l'agressió homòfoba

ACN Berga.-L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha denunciat aquest dilluns al migdia davant dels mitjans de comunicació l'agressió homòfoba que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat i ha volgut transmetre una "condemna unànime" de tota la corporació. La batllessa no ha descartat que el consistori emprengui accions legals contra els autors de l'agressió, tot i que ha apuntat que restaran a l'espera de veure com evoluciona la instrucció del cas. Venturós ha apuntat que es tracta d'un "fet aïllat", però considera que a nivell social "no és anecdòtic i existeixen estigmes". "És lamentable que en ple segle XXI es produeixin qüestions com aquesta", ha afirmat la batllessa, que també ha deixat clar que l'Ajuntament "no permetrà que fets com aquests quedin impunes".

Segons ha relatat l'alcaldessa de Berga el consistori ha posat a disposició dels dos agredits "mecanismes de suport" com ara ajuda psicològica. Venturós també ha fet una crida perquè a la població perquè acudeixi a la concentració de suport que s'ha organitzat aquest dilluns a les set de la tarda a la plaça Sant Pere de Berga. De la seva banda, l'impulsor del Pla local contra l'homofòbia de Berga, Jordi Pujals, ha relatat que "un fet tan greu com aquest no havia succeït mai" a la ciutat, tot i que ha expressat que sí que tenen detectats casos menys greus "que poden passar a les escoles". Pujals, igual que l'alcaldessa ha animat a la població perquè vagi a la concentració, ja que "els dos nois han estat valents i necessiten el caliu i suport de la gent". "Han fet un acte de valentia i ens devem a ells i a tota aquella gent que pateix l'homofòbia en l'anonimat, que és moltíssima", ha lamentat Pujals.

Anar al contingut