Berga

L'Ajuntament de Berga donarà suport a una consulta sobiranista que neixi de la iniciativa privada

L'Ajuntament de Berga seguirà les passes del consistori d'Arenys de Munt i aquesta setmana donarà suport a una consulta per la independència que neixi de la iniciativa privada. La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat una moció en el ple municipal a favor de fer una consulta que ja ha rebut el suport de l'equip de govern, de Convergència i Unió, així com del regidor d'Esquerra Republicana per tirar endavant. Per ara no hi ha cap entitat que hagi convocat la consulta oficialment però s'espera que abans de sis mesos aquesta sigui una realitat.

Actualitzat
La CUP està portant als ajuntaments on tenen presència una moció de censura perquè es mostrin a favor o en contra de la celebració en els seus municipis d'una consulta sobiranista com la que ha fet Arenys aquest diumenge. L'objectiu és que la reivindicació de l'autodeterminació dels Països Catalans marqui aquest curs polític.

Ciutats com Vic o Mataró ja les han votat i desestimat i en altres com Girona o Lleida s'han iniciat contactes per presentar-la. A Berga la moció es debatrà aquesta setmana en el ple i Catalunya Informació ha confirmat que prosperarà. Els regidors de l'equip de govern, de Convergència i Unió, hi votaran a favor, segons ha confirmat l'alcalde, Juli Gendrau. També hi donarà suport el regidor d'Esquerra, Jesús Boixader.

L'alcalde ha deixat clar que la consulta l'haurà de convocar una entitat privada i no l'Ajuntament perquè la llei no ho permet.
Anar al contingut