Pla general del costat del campanar de l'església de Bàscara (Alt Empordà) on hi havia hagut el llaç groc el 21 de març de 2019. (Horitzontal)
Pla general del costat del campanar de l'església de Bàscara (Alt Empordà) on hi havia hagut el llaç groc el 21 de març de 2019. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Bàscara critica la retirada d'un llaç groc del campanar de l'església

ACN Bàscara.-L'Ajuntament de Bàscara (Alt Empordà) critica que s'hagi despenjat el llaç groc de grans dimensions que des de fa poc més d'un any hi havia al campanar de l'església. Des del Bisbat de Girona ho atribueixen a una decisió del rector de la parròquia però recorden que la institució té unes "directrius" que estableixen que els centres de culte "no són el lloc adequat per posar-hi símbols". Malgrat això, fonts del Bisbat asseguren que han comunicat al consistori que si fan una petició expressa des de l'ajuntament i "per un període concret", estudiaran tornar-lo a posar. L'alcalde, Narcís Saurina, però, diu que el Bisbat es vol "espolsar responsabilitats" culpant al mossèn de la decisió i ho qualifica de "vergonyós".

L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, ha criticat a través de les xarxes socials que aquesta setmana s'hagi retirat el llaç groc de grans dimensions que hi ha havia al campanar de l'església des de fa poc més d'un any. Saurina ha fet un escrit a través del Facebook de l'Ajuntament on diu que molts ciutadans li han fet arribar el seu malestar per la retirada del llaç i que s'ha "fet córrer" que s'havia fet per indicacions del consistori. El batlle diu que ha contactat amb el Bisbat de Girona i que aquest "n'ha assumit la responsabilitat" al·legant "directrius". "És curiosa aquesta postura quan en la majoria d'esglésies de la demarcació encara hi onegen estelades i hi pengen llaços grocs". Saurina qualifica la situació de "vergonyosa i indignant". "On queda la defensa de drets fonamentals de les persones? I fer front a les injustícies? I defensar innocents?", es pregunta. A l'escrit, Saurina relaciona l'actuació en aquest cas amb la que el Bisbat ha tingut amb els abusos sexuals de capellans dels quals, assegura, ha estat "testimoni". "M'hagués agradat molt que el Bisbat de Girona hagués actuat amb la mateixa diligència que en aquest cas però pel que sembla les prioritats s'imposen als principis", afirma. "Per acabar només manifestar la meva repulsa per un acte tant indigne i contrari a tot el que l'església defensa i pel que ha estat moltes vegades injustament perseguida deixant enrere un reguitzell de màrtirs", diu. A més, insisteix que la situació "demostra" que sempre estan al costat "del poder, com en el seu moment ho van estar de Franco". Per la seva banda fonts del Bisbat, han atribuït els fets a una decisió del rector de la parròquia. Asseguren que hi ha una "directriu" que estableix que els temples "no són el lloc més adequat per penjar-hi símbols" però diuen que no han donat cap ordre concreta en aquest cas. Segons han explicat, el llaç s'hi va instal·lar a petició d'un regidor a títol personal i ara el mossèn ha decidit treure'l. Malgrat això, afirmen que han comunicat a l'Ajuntament que si fan una petició expressa i per "un període determinar", estudiaran si el tornen a posar o no. Saurina, però, diu que amb aquestes afirmacions "el Bisbat es vol espolsar les responsabilitats" en la decisió.

Anar al contingut