La Sagrada Família
La Sagrada Família
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona vol regularitzar les obres de la Sagrada Família

El temple no ha tingut ni ha pagat mai llicència d'obres ni cap consistori li havia exigit fins ara

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol que la Sagrada Família regularitzi la seva situació. Des que va iniciar les obres, ara fa més de 130 anys, que treballa sense tenir ni pagar llicència d'obres.

En tot aquest temps, l'Ajuntament tampoc no l'hi ha requerit.

Ara pretén iniciar un diàleg amb la junta del patronat del temple per buscar una solució a una situació que consideren anòmala. La reunió entre el consistori i el patronat de la Sagrada Família es planteja amb voluntat d'acord i sense posar en dubte, en cap cas, la continuïtat de les obres.

Serà la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, qui portarà les converses, que encara no tenen data.

La resposta a Mòdol

Aquest divendres, la Junta Constructora de la Basílica de la Sagrada Família ha contestat, a través d'un comunicat, a les crítiques que va fer el regidor d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona, l'arquitecte Daniel Mòdol, fa una setmana.

Mòdol va qualificar el temple de "mona de Pasqua gegant", de "pseudoobra de Gaudí" i de "gran farsa que arrosseguem des de fa temps".
La Junta Constructora afirma que la construcció del temple es fa d'acord amb el projecte que va dissenyar Antoni Gaudí:

"L'equip que treballa en el disseny i la construcció del temple de la Sagrada Família segueix de manera escrupolosa les directrius que Antoni Gaudí va deixar escrites, dibuixades o en models. Les solucions tècniques han evolucionat tant en l'àrea constructiva com en l'arquitectònica. Aquesta evolució permet ara noves vies de solució als diferents reptes plantejats".

 

 

 

Anar al contingut