Protecció Civil recomana extremar les precaucions tant al carrer com a casa (Òscar Giralt)

Barcelona i Tarragona tanquen tots els parcs i jardins per les fortes ventades

Protecció Civil també ha activat durant unes hores el pla Ventcat en fase d'alerta per fortes ratxes de vent, sobretot a l'Alt Empordà i a la meitat sud del país

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades en fase d'alerta. Això implica el tancament de tots els parcs i jardins de la ciutat, tal com han informat en un comunicat de premsa i un missatge a Twitter.

 

A primera hora del matí, abans de les 8.30 h, els Bombers de Barcelona ja havien realitzat una vintena de sortides relacionades amb els forts vents.

Protecció Civil també ha activat aquest dimarts el Pla Ventcat en fase d'alerta per intenses ventades, sobretot al litoral i prelitoral central i sud. Cap a les set de la tarda, l'ha donat per finalitzat. I el temporal ha deixat ratxes especialment fortes a l'Alt Empordà i la meitat sud del país:  

 

Tarragona també tanca els parcs, l'Amfiteatre i les Muralles

L'Ajuntament de Tarragona també ha tancat l'accés als parcs i jardins de la ciutat de forma preventiva, per si la força del vent fa caure branques o arbres i ha demanat al veïnat que vigili amb els objectes que hi ha en terrasses i balcons.

També ha recordat que, quan hi ha temporals, és perillós apropar-se a esculleres, espigons i passejos marítims, si hi ha fort onatge. 


Recomanacions de seguretat a casa i al carrer

Protecció Civil també recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes abans de desplaçar-se i recorda un seguit de consells bàsics a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l'aire lliure.

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident i revisar els elements fixos, com antenes, aparells d'aire condicionat o claraboies, per exemple.

També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d'edificacions en construcció --amb bastides o grues-- o en mal estat.

També cal extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure, als patis de les escoles o en la pràctica d'esports.

Els bombers han fet 118 sortides a tot Catalunya pel fort vent fins a les cinc de la tarda d'aquest dimarts i el telèfon d'emergències 112 ha rebut, fins a les dues, 182 trucades relacionades amb les ventades.

 

ARXIVAT A:
MeteorologiaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut