Imatge del ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres
Imatge del ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres

L'Ajuntament de Barcelona reprova la monarquia amb els vots de BComú, ERC, PDeCAT i CUP

La reprovació ha aconseguit la majoria de dos terços necessària

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha reprovat la monarquia aquest divendres amb una declaració institucional llegida abans d'acabar el ple municipal. La reprovació ha aconseguit la majoria de dos terços necessària gràcies als vots de Barcelona en Comú, ERC, el PDeCAT i la CUP, que és qui la va proposar.

El text declara que "en el marc del que ja es coneix com els fets d'octubre del 2017, context en què el poble català estava exercint el dret a l'autodeterminació amb la participació d'una gran part de la població", els poders polítics de l'Estat "van decidir emprar la monarquia com una trinxera més de l'Estat vers el poble organitzat".

La declaració critica el discurs del rei Felip VI el 3 d'octubre, quan "va exercir una de les funcions per les quals el règim franquista li va atorgar els privilegis".

Declaració de reprovació de la monarquia de l'Ajuntament de Barcelona by Moderador Noticies Web on Scribd

En tres punts, la declaració reprova "els actes repressius en contra de la ciutadania", rebutja i condemna el posicionament de Felip VI i la seva justificació "de la violència exercida pels cossos policials" i, finalment, referma el compromís dels valors republicans i aposta per l'abolició de la monarquia, institució que considera caduca i antidemocràtica.

La declaració s'ha produït el mateix dia que el govern espanyol ha anunciat que recorrerà, "per sentit d'estat", la resolució del Parlament de l'11 d'octubre, tot i el dictamen en contra del Consell d'Estat. En aquesta resolució, el Parlament condemnava el discurs de Felip VI, la seva "intervenció en el conflicte català" i la "justificació de la violència".

ARXIVAT A:
BorbonsProcés catalàMonarquia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut