Tècnics del MNAC analitzen els quadres
Tècnics del MNAC analitzen els quadres
Barcelona

El "greco" i el "goya" de Muñoz Ramonet ja són al MNAC

La família ha presentat recurs contra la sentència judicial

RedaccióActualitzat

Després de 25 anys de litigi amb la família, l'Ajuntament de Barcelona ha recuperat, per fi, "L'anunciació", del Greco, i "L'aparició de la Verge del Pilar", de Goya, taxades en 7 milions d'euros. 

Un net de Muñoz Ramonet havia al·legat que aquestes dues obres en concret li pertanyien a ell i als seus dos fills, però el jutge ho ha desestimat i ha decretat la seva entrega a la ciutat.

El MNAC les té des d'aquest migdia en dipòsit provisional, ja que la família ja ha presentat un recurs. El tinent d'alcaldia de Cultura, Jaume Collboni, ha qualificat aquesta notícia de "victòria moral", tot i que ha recordat que encara queden per recuperar entre 700 i 800 obres més, que la justícia també estima que han de ser lliurades a l'Ajuntament.

Cap a les 13 hores, les dues obres més rellevants de la col·lecció de Muñoz Ramonet han arribat al MNAC. En presència del secretari judicial i dels advocats de les parts, s'han obert les caixes i s'ha verificat que els dos quadres estan en aparent bon estat.

♦ Els jardins Muñoz Ramonet, oberts al públic tots els caps de setmana fins al març

Els tècnics començaran ara un procés d'anàlisi exhaustiu. Ha estat la família qui ha portat les dues obres, ja que el jutge havia avisat que faria entrar la força pública a casa seva per recuperar-les.
 

 

El greco i el goya estan ara en dipòsit provisional, a l'espera de la resolució del recurs. Això no impedeix que puguin ser exposades, però no poden ser prestades a altres museus. 

El jutge ja ha dit que s'han de lliurar a la ciutat la resta d'obres, entre 700 i 800. Si no poden ser localitzades, un pèrit les haurà de taxar i la família haurà d'indemnitzar l'Ajuntament.

Anar al contingut