Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona rebutja la sentència i demana la llibertat dels presos

La proposició l'han impulsada ERC i JxCat, i Barcelona en Comú hi ha donat suport

Actualitzat

Resposta institucional de l'Ajuntament de Barcelona a la sentència del procés. En el ple d'aquest divendres s'ha aprovat una proposició que rebutja la sentència i exigeix la posada en llibertat dels líders independentistes empresonats. Hi han donat suport ERC, JxCat i Barcelona en Comú. L'Ajuntament també se suma a les mobilitzacions de caràcter pacífic.

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya són els grups que han impulsat el rebuig de l'Ajuntament a la sentència del Suprem. L'han negociat posteriorment amb Barcelona en Comú perquè pogués ser aprovada.

Ernest Maragall, d'ERC:

"No podem acceptar el que fins ara ha semblat o ha pogut interpretar-se com una inhibició institucional sobre la qüestió de fons, és a dir, sobre la defensa dels drets i les llibertats. Això va de drets i llibertats, no d'una altra cosa. Avui cridem com fan els catalans i les catalanes arreu del país: 'Llibertat presos i preses polítiques'".

Elsa Artadi, de Junts per Catalunya:

"Volem eliminar la deshumanització que alguns estan practicant, perquè es comença deshumanitzant l'adversari i s'acaba acusant de terrorista i de rebel o de sediciós. Es comença deshumanitzant l'adversari i s'acaba perseguint la dissidència, criminalitzant els moviments democràtics i perseguint les idees polítiques".

La resta de grups, inclòs el PSC, soci de govern d'Ada Colau, hi han votat en contra. L'alcaldessa, tot i votar-hi a favor, s'ha mostrat crítica:

"Això vostès no ho han pogut fer al Parlament, no hi han portat una resolució. És estrany que tractant-se d'un conflicte català, que evidentment implica Barcelona com a capital de Catalunya, i mai hem defugit aquesta implicació, però sí que semblaria molt paradoxal que vostès tinguin tanta insistència i exigència per aprovar aquestes resolucions en el ple municipal i siguin incapaços de portar una resolució ni un consens en el Parlament de Catalunya".

En canvi, una proposició del PP i Ciutadans per donar suport i reconeixement a les forces policials de tot l'Estat ha estat rebutjada.

Just abans del ple ha pres possessió com a regidora de Junts per Catalunya Francina Vila, que substitueix Joaquim Forn, inhabilitat per la sentència del Suprem. Forn s'ha acomiadat en una piulada a Twitter:

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut