Un grup d'activistes van parar l'autocar a la Diagonal de Barcelona i van treure part dels vinils amb missatges antifeministes que el cobrien
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona podria multar amb 61.125 euros el bus d'Hazte Oír

El consistori considera que l'autocar amb missatges antifeministes vulnera les ordenances de civisme i publicitat perquè atempta contra la dignitat de les dones

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona interposa dues denúncies contra l'autocar antifeminista d'Hazte Oír, que va passejar dilluns per la capital catalana amb el missatge "No és violència de gènere, és violència domèstica; les lleis de gènere discriminen l'home".

El consistori denuncia que l'autocar d'Hazte Oír vulnera l'ordenança de Paisatge Urbà que regula la difusió de missatges publicitaris que atemptin contra la dignitat de les persones, especialment en allò que fa referència a la infància, la joventut, la dona i els sectors socials més marginats.

La quantitat màxima d'aquest tipus de multa, considerada infracció molt greu, és de 60.000 euros.

L'autocar, que lluïa una imatge de Hitler amb el lema "#stop feminazis", el va parar a l'entrada de la Diagonal de Barcelona un grup de joves d'Arran que hi va llançar pintura lila i va arrencar part dels vinils amb missatges antifeministes.

L'altra denúncia que l'Ajuntament de Barcelona aplicarà contra Hazte Oír és per l'ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana, en l'apartat d'atemptat contra la dignitat de les persones. Aquesta infracció es pot sancionar amb una multa de fins a 1.125 euros.

El tinent d'alcaldia de Barcelona Jaume Asens ha explicat que aquest autobús "no és benvingut, perquè és un instrument al servei de l'odi i dels missatges que atempten contra la dignitat de les dones i el feminisme".

La Fiscalia va denunciar el recorregut de l'autocar per la capital catalana, però el jutjat de guàrdia va decidir no immobilitzar l'autobús, que va poder seguir per la ciutat una estona més escortat pels Mossos.

Després de sortir de Catalunya, l'autocar se'n va anar cap a València, on també va ser multat per motius semblants als de Barcelona.

 

A més d'obrir un procediment sancionador, l'Ajuntament de Barcelona ha adoptat mesures cautelars per garantir que el bus sigui immobilitzat i retirat en cas que torni a circular per Barcelona per incórrer en les infraccions per les quals ha estat denunciat.

Jaume Asens, tinent d'alcalde de Barcelona, no ha volgut valorar la decisió del jutge de guàrdia que va deixar tornar a circular l'autobús per la ciutat. Asens assegura que, en tot cas, l'Ajuntament ha seguit la via administrativa, que és la seva competència, i per això intentaran utilitzar-la també si l'autobús torna a venir a Barcelona.

ARXIVAT A:
Violència masclistaExtrema dreta
Anar al contingut