Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona para les obres del polèmic projecte de "pisos nínxol"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona és taxatiu. El polèmic projecte per construir els anomenats "pisos nínxol" o "rusc" és il·legal, i per això ha aturat les obres que l'empresa ja havia començat a fer en un edifici del districte de Sants-Montjuïc, al número 114 del carrer Constitució.

Les obres no tenien permís i, segons ha dit la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz, no tenen cabuda a Barcelona:

"No es pot desenvolupar perquè és il·legal, perquè l'infrahabitatge i l'amuntegament no estan recollits a la llei i no tenen paraigua legal. Amb l'habitatge no s'hi juga i no permetrem que hi hagi propostes que se saltin la norma."

El govern municipal ha reafirmat que treballa per l'habitatge assequible, però que en cap cas legalitzarà una iniciativa d'aquest tipus.

 

 

Tal com va explicar el seu promotor a TV3, el projecte preveia un espai amb una vintena de cubicles de dos metres per metre i mig. Els inquilins compartirien altres espais com la cuina i el bany, i es llogarien a un preu de 200 euros al mes. El suposat grup promotor tenia previst construir-ne més a diferents punts de la ciutat. Ara ha quedat tot aturat.

 

 

L'Ajuntament va posar el projecte en coneixement dels Mossos d'Esquadra per si hi trobaven indicis de frau.

Aquest divendres, la Guàrdia Urbana s'ha presentat al local i ha requerit als propietaris que paralitzin els treballs. Paral·lelament, els serveis d'inspecció del districte de Sants-Montjuïc tramitaran l'expedient corresponent amb la informació recopilada per ordenar un cessament de les obres, i, en el cas que no s'acati, es precintaran les obres.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut