Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona opta per conservar Can Ricart i dedicar-lo íntegrament a equipaments

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit conservar bona part dels edificis històrics del recinte industrial de Can Ricart, segons ha pogut saber TV3. El recinte, segons els primers plans municipals, havia d'anar pràcticament tot a terra, malgrat l'oposició veïnal. Però ara, l'Ajuntament ha canviat d'idea i bona part d'aquest antic complex del barri del Poblenou es dedicarà a equipaments.

Actualitzat

La plaça de Can Ricart i les naus que l'envolten es conservaran íntegrament i tindran un paper cabdal en el futur, perquè tots els edificis que hi ha es dedicaran a equipaments. Hi haurà, per exemple, un casal per al barri i també s'ampliarà la superfície que ocupa actualment L'Hangar, un espai dedicat a la creació artística. La torre del rellotge ja no es mantindrà sola, sinó que també es conservaran les naus que hi ha al costat. Aquí s'hi podria ubicar La Casa de les Llengües, un espai cultural on, entre altres elements, hi haurà l'exposició Veus del Fòrum de les Cultures.

L'Ajuntament de Barcelona catalogarà com a protegit prop del 70 per cent del que considera que són edificis històrics de Can Ricart. Això vol dir que es mantindrà gairebé la totalitat de l'edifici original del 1853 i part de les ampliacions fetes fins al 1930. En canvi s'enderrocaran totes les construccions posteriors.

A la part central del recinte, que serà transitable per als vianants, encara no està decidit del tot els elements que es conserven. En canvi, a la part posterior es continua mantenint la xemeneia i s'hi afegeixen les naus més antigues, on es preveu fer "lofts". Al propietari del terreny se'l compensarà deixant-li edificar més alçada als llocs que no formen part de l'antiga fàbrica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut