Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Ramon García-Bragado en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona manté que va actuar correctament en els tràmits de l'hotel del Palau

El regidor d'Urbanisme i quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, manté que el consistori va actuar "correctament" en els tràmits per la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música. García-Bragado ha defensat que l'Ajuntament va actuar amb "molta transparència" després que s'ha sabut que la Fiscalia vol que comparegui com a testimoni en la nova querella que ha presentat contra Fèlix Millet i Jordi Montull per presumpte tràfic d'influències i apropiació indeguda en el projecte de l'hotel.

Actualitzat
Ramon García-Bragado ha ofert "tota la col·laboració possible" a la justícia per aclarir els fets i ha afirmat que no té constància que s'hagi cridat a comparèixer com a testimonis ni a ell "ni a ningú" per la nova querella vinculada al "cas Palau". A més d'ell, la Fiscalia vol citar el conseller d'Economia, Antoni Castells, i l'exregidor de Barcelona Carles Martí, entre d'altres. També vol que el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, expliqui si els imputats van intentar contactar amb ell. 

El quart tinent d'alcalde ha negat haver-se sentit pressionat per l'expresident del Palau i ha argumentat que l'Ajuntament no sabia que darrere el projecte hi hauria una empresa privada -d'un vocal del Palau- i no pas la mateixa institució cultural. 

El regidor d'Urbanisme ha explicat que l'Ajuntament va donar suport a la construcció de l'hotel perquè entenia que era "un benefici per Ciutat Vella i el Palau" i ha afegit que el projecte es va acabar suspenent i arxivant.

La Fiscalia té al punt de mira la modificació del Pla General Metropolità per enderrocar les finques -protegides pel valor arquitectònic- del carrer de Sant Pere Més Alt, on s'havia de construir l'hotel, sense el permís de Cultura. El tinent d'alcalde ha explicat que el permís de Cultura per enderrocar els dos edificis catalogats no era imprescindible per modificar la zona si es mantenien les característiques generals de l'espai

Segons Bragado, el projecte es va aturar l'estiu del 2009 "entre altres coses" perquè la titularitat de les finques va canviar i no es va comunicar a l'Ajuntament, cosa que "incomplia l'acord".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut