Les oposicions són per cobrir 259 places de Guàrdia Urbana (ACN / Blanca Blay)

L'Ajuntament de Barcelona investiga irregularitats a les oposicions de la Guàrdia Urbana

Alguns sindicats han denunciat que una de les proves corria per les xarxes abans de l'examen

Actualitzat

Les oposicions de la Guàrdia Urbana de Barcelona van començar aquest dissabte a la Fira de Barcelona i, poques hores després, han començat els dubtes sobre possibles irregularitats.

Segons Comissions Obreres i la UGT, una prova psicotècnica s'havia fet servir en la formació d'alguns aspirants.

El sindicat CSIF també ha fet saber que, abans de l'examen, corria per la xarxa la plantilla dels resultats de les preguntes i ha assenyalat una plataforma per preparar-se per a oposicions per als Cossos de Seguretat de l'Estat i l'Administració Pública.

 

 

Després de fer-se públic, l'Ajuntament de Barcelona ha obert "d'ofici un expedient informatiu per investigar la certesa d'aquestes informacions, verificar el procés i traslladar-ho al tribunal perquè determinin les actuacions necessàries", segons un comunicat que firma Javier Pascual Gurpegui, gerent de Persones i Desenvolupament Organitzatiu.

L'any passat les oposicions per entrar a la Guàrdia Urbana també van ser polèmiques, perquè el 88% d'aspirants van suspendre l'examen de cultura general.


259 places i més dones

Les proves que ha convocat l'Ajuntament de Barcelona són per cobrir 259 places de la Guàrdia Urbana i arribar als 3.500 agents.

Hi ha 4.827 aspirants, un 68% dels quals són homes i un 32% dones.

La convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions i per primera vegada donarà punts el coneixement del xinès, l'àrab o l'urdú. Aquestes llengües s'incorporen com a opcions a la prova d'idiomes, que fins ara només era d'anglès.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaGuàrdia Urbana Policial
Anar al contingut