El llit instal·lat davant la catedral per conscienciar contra els pisos turístics il·legals
El llit instal·lat davant la catedral per conscienciar contra els pisos turístics il·legals
Barcelona

Barcelona demana a Airbnb que retiri més de mil pisos il·legals en un mes

L'Ajuntament i la plataforma de lloguer s'han reunit per acostar posicions sobre la polèmica dels pisos turístics sense llicència

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat a la plataforma Airbnb una llista de 1.036 pisos turístics il·legals perquè els retiri de la web en el termini d'un mes. Responsables municipals i de la plataforma de lloguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la tarda per acostar posicions sobre aquest problema després que la plataforma es va comprometre a retirar els anuncis del web.

El consistori creu que el període d'un mes és raonable per retirar els anuncis i també ha demanat a Airbnb que estableixi un protocol per evitar que els pisos sense número de llicència es puguin anunciar a la pàgina. En referència a possibles noves sancions, la tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, ha avisat:

"Airbnb ha de demostrar que vol complir la llei. Si no, l'Ajuntament continuarà aplicant la legislació."

 

La plataforma ha explicat que donarà una resposta a les peticions la setmana que ve. 

El primer semestre de l'any, el consistori ha obligat a tancar més de mil habitatges d'ús turístic sense llicència. La mateixa quantitat d'ordres de cessament que durant tot l'any passat, i el doble que al 2015.

Campanya amb llits al carrer

Per lluitar contra l'oferta il·legal, el consistori ha posat en marxa una campanya a favor de l'oferta regulada.

La part més visible és la instal·lació de llits al carrer, en zones concorregudes de la ciutat. La plaça de la catedral, la platja de la Barceloneta i l'entorn de la Sagrada Família són els espais on es poden veure els llits, fins al dia 20.

També ha estrenat un web on es pot consultar si l'habitatge contractat és legal, o no. Si el ciutadà detecta algun pis irregular, també pot denunciar-ho a través d'aquest portal. El web es diu fairtourism.barcelona.

A més, es repartiran fulls informatius al barris amb més afluència de turistes i en instal·lacions de transport públic i de l'aeroport.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut