Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona diu al Suprem que no hi va haver vandalisme el 20S ni l'1-O

Els únics danys a la via pública són els de 80 tanques de protecció, amb un cost total de 5.300 euros

Actualitzat

Durant el judici del procés s'ha parlat de la violència per part de la població en boca de l'exvicepresidenta del govern central, de la Fiscalia i de Vox, però només s'hi han vist les destrosses dels cotxes de la Guàrdia Civil. I tant en la concentració del 20S davant de la conselleria d'Economia com durant el referèndum no s'han documentat més danys a Barcelona.

L'Ajuntament ara ho ha confirmat. En uns informes demanats pel Tribunal Suprem i aportats aquest dijous, es conclou que ni al mobiliari urbà, ni als semàfors, ni al bícing, ni a les fonts es van registrar desperfectes el 20-21 de setembre i l'1 d'octubre de 2017, ni despeses fora de les habituals. I si n'ni ha alguna, afegeixen, "no són representatives" i s'emmarcarien dins de les despeses esperades.

Els únics danys a la via pública són els de 80 tanques de protecció amb un cost total de 5.300 euros. Unes xifres molt allunyades a les despeses d'altres manifestacions menys multitudinàries.

 

 

També ho ha assegurat l'alcaldessa Ada Colau en la seva declaració davant del Suprem

"En general, no va haver-hi desperfectes als voltants, ni incidents rellevants, fins i tot menys que en altres convocatòries de manifestacions. L'única cosa per sobre de la mitjana que l'Ajuntament va haver de fer per la situació de mobilització massiva que es va produir al llarg del dia és posar més tanques de les habituals. Però, a part de les tanques municipals, en l'informe que hem pogut lliurar al tribunal no hi ha res rellevant."

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut