Factures de la llum
Factures de la llum
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona adjuntarà a la factura de la llum consells per reduir-ne el cost

Unes 310.000 llars de Barcelona rebran un díptic, que inclou com accedir al bo social i les recomanacions per ajustar la potència contractada a les necessitats reals de consum de cada domicili

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona introduirà en la pròxima factura de llum d'Endesa un díptic amb consells per reduir el cost d'aquesta i instruccions per accedir al bo social si es compleixen els requisits.

Aquests requisits són: que es tracti d'una llar amb tots els seus membres a l'atur, famílies nombroses o monoparentals de categoria especial, o més grans de 60 anys que cobrin pensions mínimes per jubilació, viudetat o incapacitat permanent.

Unes 310.000 llars de Barcelona rebran aquest díptic, que inclou també recomanacions per ajustar la potència contractada a les necessitats reals de consum de cada domicili, informa l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assenyalat que "moltes famílies tenen dificultats per pagar els rebuts i no disposen d'informació que els permeti entendre millor els conceptes de la seva factura i els marges d'estalvi dels quals disposen".

Ortiz ha afegit que una de les prioritats del consistori per afrontar la pobresa energètica és facilitar que la ciutadania "conegui i exerceixi els seus drets" i ha reclamat "canvis reguladors que garanteixin els subministraments com un dret bàsic i impedeixin els abusos d'algunes companyies sobre els usuaris".

La tinenta d'alcalde ha recordat que l'Ajuntament ha posat en marxa quatre Punts d'Atenció a la Pobresa Energètica als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i la Marina.

Aquestes oficines han atès en els seus dos primers mesos de funcionament 405 persones, el 66,9% dones, i amb una mitjana d'edat de 48 anys.

En prop del 60% dels casos atesos, tots els membres de la llar es trobaven a l'atur i 112 persones es trobaven en situació o en risc de tall de subministrament.

Anar al contingut