Badalona

L'Ajuntament de Badalona suspèn tots els actes institucionals per la Diada

L'Ajuntament de Badalona ha suspès tots els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. L'alcalde, Xavier García Albiol, davant el boicot anunciat pels partits de l'oposició, ha preferit no fer cap acte abans que el PP es quedés sol l'Onze de Setembre.

Actualitzat
Per primer cop en democràcia, l'Ajuntament de Badalona no commemorarà la Diada Nacional de Catalunya. L'alcalde, Xavier García Albiol, ho ha justificat per l'absència anunciada de la resta de partits.

"He pres la decisió, basant-se en el fet que la resta de partits no volen participar en l'acte institucional, que com que no té sentit aquest any els dos actes que estan al programa i que són institucionals queden suspesos", ha afirmat García Albiol.

PSC, CiU i Iniciativa Esquerra Unida havien anunciat la seva absència en l'ofrena floral com a protesta després que el PP ja havia suspès prèviament un dels actes institucionals, una conferència que l'Ajuntament organitzava cada any juntament amb Òmnium Cultural. I també perquè Albiol havia rebutjat fer onejar la senyera en solitari a l'Ajuntament el dia 11 tal com s'havia fet els últims anys i perquè als cartells s'havia substituït el "Diada Nacional" per "Diada de Catalunya".

D'aquesta manera, només es manté l'ofrena de les entitats al monòlit de la plaça de la Plana i la jornada castellera.

Primeres reaccions

Després que s'ha conegut la notícia, l'exalcalde socialista de Badalona, Jordi Serra Isern, via Twitter, ha expressat la seva disconformitat amb la decisió d'Albiol i ha afirmat: "Quin alcalde tenim que suspèn la participació institucional a la Diada. No vol que el xiulin? Quina vergonya! #Badalona no s'ho mereix."

Davant els mitjans de comunicació, Serra no s'ha mossegat la llegua i ha afirmat que amb aquesta decisió, García Albiol "ha demostrat quin és el seu nivell intel·lectual, sentimental i quin és el respecte que té pel càrrec que ocupa".

També el president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, ha acusat Garcia Albiol de "cinisme i incoherència" perquè, segons ha recordat, feia 4 anys que el PP no participava a l'acte en protesta perquè la bandera catalana onejava sola al consistori l'11 de setembre.

Per la seva banda, Òmnium Cultural de Badalona ha emès un comunicat lamentant la decisió i ha fet una crida a tots els partits a sumar-se a l'ofrena floral de les entitats.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut