Badalona

L'Ajuntament de Badalona denunciarà a la fiscalia els pares que no portin les criatures a escola

Als barris de la zona sud com Sant Roc i la Salut hi ha índexs d'absentisme entre el 50% i el 80%

RedaccióActualitzat

Els pares dels alumnes absentistes de Badalona podrien acabar a la presó. L'Ajuntament aprovarà demà un pla de prevenció de l'absentisme escolar, que preveu que els casos més greus arribin a la fiscalia. A barris com la Salut o Sant Roc, la deserció escolar és d'un 50%. Però al nivell de secundària i entre les noies, la xifra pot superar el 80%.

Aquest problema afecta especialment la comunitat gitana i l'alcalde, el popular Xavier García Albiol, el vol combatre: "Marcar unes pautes per poder garantir que aquelles famílies que no estan fent tot el que els correspon perquè els seus fills vagin a l'escola es vegin amb l'obligació, 'por las buenas o por las malas'", de portar les criatures als col·legis.

El pla preveu la mediació dels centres escolars, la guàrdia urbana i, fins i tot, la fiscalia que, aplicant el codi civil, podria condemnar a un o dos anys de presó els pares que permetin l'abandó escolar dels infants. El consistori també podria recórrer a la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) si els pares, de manera reiterada, no porten els seus fills a l'escola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut