Cadis

L'Ajuntament d'Algesires demana la immobilització del vaixell encallat, que segons Greenpeace ha contaminat quilòmetres de costa

Un equip de tècnics estudia l'estat del vaixell frigorífic "Sierra Nava", que està encatllat a la badia d'Algesires, i decidir si en bomben el combustible o el refloten. Des del mateix moment de l'incident, el vaixell, que porta unes 350 tones de fuel, va començar a perdre'n. Se sap que, com a mínim, un dels tancs es va esquerdar en xocar contra unes roques. D'altra banda, l'Ajuntament d'Algesires demana per via judicial que el vaixell no es mogui. Mentrestant, treballa per obrir un expedient al "Sierra Nava". Greenpeace, per la seva part, ha denunciat que ja hi ha quatre quilòmetres de costa contaminades.

Actualitzat

El temporal ha dificultat les tasques per contenir l'abocament i netejar la zona. Aquest dilluns, però, el personal de les empreses públiques Tragsa i Egmasa i operaris de l'Ajuntament d'Algesires, coordinats pel dispositiu d'emergències 112, les continuaran. I és que el vaixell frigorífic "Sierra Nava", que va quedar encallat aquest diumenge, va abocar part del combustible al mar.

Els ecologistes de Verdemar asseguren que el fuel ja ha afectat les platges de Getares i de Chinarral. El grup ha assenyalat que la forta olor provocada per l'abocament ha causat malestar als veïns de les barriades pròximes a la costa, que van demanar auxili al servei d'emergències 112.

La marea negra s'estén al llarg de quatre quilòmetres

El vaixell transportava 350 tones de combustible lleuger, repartides en quatre compartiments. Tot i que l'incident només ha afectat un dels contenidors, l'associació ecologista Greenpeace ha explicat que l'abocament de carburant ha afectat quatre quilòmetres del litoral, versió que es contradiu amb la del port de Cadis, que redueix la superfície contaminada a un quilòmetre. No obstant això, el director de Greenpeace, Juan López de Uralde, ha dit que arran del fort temporal encara és difícil valorar els danys del vessament.

Per la seva banda, el portaveu de Verdemar, Antonio Muñoz, ha destacat que netejar la zona tacada pel carburant serà complicat i argumenta que danyarà de forma irreparable l'ecosistema de la badia d'Algesires.

L'Ajuntament d'Algesires ha anunciat que demanarà al jutjat mercantil de Cadis la immobilització del vaixell. Els seus serveis jurídic ja treballen per obrir un expedient al "Sierra Nava".

Mentrestant, un equip de tècnics ha de pujar i a bord del vaixell de refrigeració que està encatllat a la badia d'Algesires, per valorar-ne l'estat i decidir si en bomben el combustible o el refloten.

El vaixell frigorífic va quedar encallat aquest diumenge i va abocar part del combustible al mar. El "Sierra Nava" estava ancorat a la badia d'Algesires quan va quedar atrapat i es va obrir una via al buc, per la qual vessa fuel. Les catorze persones que formaven la tripulació del vaixell, amb bandera de Panamà, van ser ràpidament rescatades en helicòpter i cap d'elles va estar en perill.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut