L'Ajuntament calcula que en un mes emetrà l'ordre de cessament per al pis de la Barceloneta anunciat pel llogater a Airbnb

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona calcula que en un mes podrà tramitar l'ordre de cessament per al pis de la Barceloneta anunciat i rellogat pel llogater a través d'Airbnb, sense permís de la propietat. La propietària ha reservat una nit a casa seva i ha aprofitat per quedar-s'hi, canviant el pany. Els inspectors del consistori ja s'han desplaçat a l'habitatge i han comprovat que s'estava fent servir com a pis turístic de forma il·legal, un cop entregada tota la documentació i el contracte de lloguer per part de la propietària, que estava assistida pel seu advocat. Ara l'Ajuntament obrirà un expedient sancionador contra l'inquilí, que podria rebre una multa d'entre 30.000 i 600.000 euros. L'ordre de cessament servirà perquè la propietat pugui adreçar-se al jutjat per rescindir el contracte de lloguer.

Els inspectors han recomanat a la dona afectada que en aquest tipus de casos és preferible avisar l'Ajuntament per tal de detectar l'activitat il·legal i poder actuar ràpidament. En tot cas, en aquest cas concret la tramitació de l'ordre de cessament serà més àgil perquè compta amb la denúncia de la propietat. En altres casos l'activitat il·legal la porta a terme el mateix propietari.Airbnb ha retirat aquest dijous l'anunci de la seva pàgina web.

Anar al contingut