Refugiats descarreguen un camió amb ajuda humanitària que prové de la capital, Bixkek. (Foto: Reuters)
Refugiats descarreguen un camió amb ajuda humanitària que prové de la capital, Bixkek. (Foto: Reuters)
Bixkek

L'ajuda humanitària comença a arribar a la frontera entre el Kirguizistan i l'Uzbekistan

Els primers avions amb ajuda humanitària arriben a la zona fronterera entre el Kirguizistan i l'Uzbekistan. L'ONU calcula que en aquesta franja del sud-oest del país hi ha 400.000 refugiats. Hi han arribat fugint de la violència interètnica desfermada entre les comunitats uzbeka i kirguís. Segons les mateixes fonts, 100.000 d'aquests refugiats ja serien en territori de l'Uzbekistan. Encara hi ha alguns enfrontaments esporàdics, tot i que les forces de l'ordre van recuperant progressivament el control de la situació.

Actualitzat
La Creu Roja parla d'una immensa crisi humanitària. A Oix, on van començar els enfrontaments, s'hi respira una calma tensa després que la majoria dels uzbeks ja han fugit de la ciutat. L'últim balanç oficial parla de prop de 200 morts i 2.000 ferits.

La presidenta del Kirguizistan, Roza Otunbàieva, viatja al sud del país per comprovar l'estat de la situació després de diversos dies de violència interètnica.

Tot i que el govern vol transmetre una imatge de tornada a la normalitat i assegura que mantindrà el referèndum constitucional previst per finals de juny, els relats dels testimonis i les accions de les dues comunitats fan difícil creure en una convivència pacífica a partir d'ara.
Anar al contingut