L'aire condicionat de butxaca: Sony inventa un aparell potencialment revolucionari
El Reon Pocket es porta en una butxaca a sota del clatell i es controla amb el telèfon mòbil (Foto: Sony)

L'aire condicionat de butxaca: Sony inventa un aparell potencialment revolucionari

La multinacional l'ha posat a la venda al Japó un any després d'anunciar-lo per fer-lo coincidir amb els Jocs Olímpics

Josep Maria Camps ColletActualitzat

La multinacional Sony ha posat a la venda al mercat japonès un aparell d'aire condicionat que té la mida d'un telèfon mòbil i que està pensat per poder refrescar-se en les hores en què fa més calor.

L'han anomenat Reon Pocket, funciona amb bateries, i en van anunciar la producció fa un any, pensant, sobretot, en els Jocs Olímpics de Tòquio d'aquest estiu, suspesos per la pandèmia.

Per portar a l'esquena

Per fer servir l'aparell, que al Japó té un cost d'entre 100 i 150 euros, el comercialitzen amb una samarreta que té una butxaca a l'esquena per posar-lo i una reixeta de ventilació.

Controlat des del telèfon mòbil, l'aparell té un petit ventilador intern que distribueix frescor arran de pell, de manera que, segons asseguren, permet deixar de passar calor.

 

Baixar 13 graus, pujar-ne 8

També el venen com a calefacció portàtil, perquè, a més de fred, també genera calor, que es distribueix des de l'esquena de la mateixa manera.

No cal aquesta samarreta per fer-lo funcionar: es pot portar a qualsevol part del cos, tot i que no té cap punt de suport del qual poder penjar-lo.

Segons l'empresa, s'han fet centenars de simulacions que haurien provat que permet baixar la temperatura ambient subjectiva en 13 graus o pujar-la fins a 8 graus.

 

Potencialment revolucionari

Aquest nou invent apareix en un moment en què l'ús de l'aire condicionat encara s'està ampliant en molts àmbits, malgrat l'enorme despesa d'energia que comporta.

Si fos realment útil i el seu ús es generalitzés, podria reduir aquesta despesa considerablement, perquè podria evitar haver de mantenir grans masses d'aire a l'interior dels edificis en temperatures baixes.

En comptes d'això, les persones podrien fer servir aquests aparells per aconseguir el mateix efecte de benestar corporal amb una despesa energètica comparativament insignificant.

 

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaCrisi climàtica
Anar al contingut