Barcelona

L'aigua depurada del Llobregat arribarà a la xarxa a l'estiu

Les obres per instal·lar unes canonades que han de transportar riu amunt l'aigua tractada a la depuradora del Llobregat ja han començat. Es tracta d'un projecte que el Departament de Medi Ambient havia previst fer i que, amb motiu de l'actual situació de sequera, s'han accelerat i tindran caràcter definitu. La instal·lació permetrà reaprofitar l'aigua per a diversos usos, com ara per al reg agrícola o la indústria. En el cas de l'aigua destinada al consum humà, els experts asseguren que, un cop potabilitzada, aquesta no empitjorarà de qualitat. L'anunci del govern d'utilitzar aquesta aigua regenerada havia despertat suspicàcies sobre la salubritat de la mesura.

Actualitzat

La solució per pal·liar la sequera donada a conèixer aquest dijous pel conseller Baltasar ha generat interrogants sobre les seves garanties sanitàries. Ara bé, segons els experts, el procés no empitjorarà la qualitat de l'aigua que ja arriba a les aixetes.

Segons Cristina Villanueva, investigadora del Centre d'Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL-IMIM), "no hi ha d'haver motiu d'alarma" per aprofitar l'aigua del riu Llobregat. Villanueva ha declarat que l'aigua que surt de la depuradora del Prat "no va directament al consum de les persones, sinó que segueix tot el procés de potabilització de l'aigua".

El Departament de Medi Ambient ha anunciat que el projecte consisteix a allargar vuit quilòmetres una canonada que portava cap al Llobregat aigua tractada a la depuradora del Prat. Ara el tub arribarà a l'alçada de Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei. Allà augmentarà el cabal del riu, i servirà per al reg agrícola, usos industrials i millorar els aqüífers. La novetat és que una part serà captada per la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, d'on s'obtindrà una aportació extra d'aigua potable de dos milions i mig de metres cúbics al mes.

En estats com Israel o Califòrnia fa anys que reutilitzen aigua regenerada d'una manera semblant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut