Antoni Mas Busquets I Laia Llobera, dos dels guanyadors dels 51 Premis d'Octubre (ACN)

Laia Llobera i Antoni Mas Busquets guanyen els Premis Octubre en poesia i narrativa

El guardó Joan Fuster d'assaig queda desert i el de teatre recau en Sergio Baos

ACN/RedaccióActualitzat

Els 51 Premis Octubre tenen aquest any un marcat accent de les Illes. Els guardons Andròmina de narrativa i Pere Capellà de teatre se'ls han endut els escriptors mallorquins Antoni Mas Busquets i Sergio Baos, respectivament.

Mas Busquets, nascut a Palma ha estat premiat per "Només se salvaran els llamps", un recull de relats que parla de temes com la contradicció humana o l'absurditat de moltes situacions quotidianes.


Per la seva banda, Baos, també palmesàha estat reconegut per "Les maleïdes", que tracta el mal i els seus efectes.

El Premi Vicent Andrés Estellés de poesia ha estat per a la poeta, assagista i traductora barcelonina Laia Llobera per l'obra "Paradísia". Un poemari que, segons el jurat, "agermana la vida del món vegetal amb el món humà".

 

El Premi Joan Fuster d'assaig ha quedat desert, precisament en plena celebració de l'Any Fuster. Segons el tribunal, cap dels 32 textos presentats "reuneix les condicions necessàries per fer-lo mereixedor del premi".

La cerimònia de lliurament dels premis s'ha fet aquest dissabte al vespre a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i s'ha centrat a recordar la figura de Fuster, un dels impulsors d'aquest certamen.


S'hi han presentat 285 obres originals

L'organització dels Premis Octubre ha rebut un total de 285 originals entre assaig, poesia, narrativa i teatre.

Un total de 100 obres optaven a guanyar el Premi Andròmina de narrativa, 114 originals aspiraven al Premi Vicent Andrés Estellés de poesia, 32 al premi d'assaig Joan Fuster i 39 al Premi Pere Capella de teatre.

Les obres, com és característic en aquest certamen organitzat per l'Editorial Tres i Quatre, han estat presentades per autors d'arreu dels Països Catalans.

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut