Agenda de la setmana del judici del procés: es reprèn dimarts amb Turull i Romeva

Els interrogatoris continuaran, en principi, amb l'ordre marcat per la Fiscalia: Turull, Romeva, Rull, Bassa, Borràs, Mundó, Vila, Sànchez, Cuixart i Forcadell

RedaccióActualitzat

El judici del procés es reprendrà dimarts amb l'interrogatori a Jordi Turull. Segons van avançar a TV3 fonts de la seva defensa, l'exconseller de la Presidència té la intenció de contestar a les preguntes del fiscal, com ja va fer Joaquim Forn dijous passat.

La Fiscalia demana per a Turull 16 anys de presó pels delictes de rebel·lió i malversació. Qui va ser candidat a la presidència de la Generalitat ha estat empresonat en dos períodes: el primer, de novembre a desembre del 2017, quan va quedar en llibertat. Tres mesos després, el 23 de març del 2018, el jutge Pablo Llarena el va tornar a enviar a la presó, on continua en l'actualitat.

És el mateix cas de l'exconseller d'Exteriors, Raül Romeva, que ha passat els mateixos mesos a la presó i també s'enfronta a una condemna de 16 anys. Però, a diferència de Turull, Romeva té la intenció de seguir la línia d'Oriol Junqueras i només contestarà al seu advocat. No volen contestar a la Fiscalia; diuen que no ho han fet durant tota la instrucció i que no volen legitimar el fiscal perquè és un judici polític.

 

 

Des de les defenses expliquen que aquestes estratègies diferents dels processats són complementàries.

Els interrogatoris continuaran en principi amb l'ordre marcat per la Fiscalia: després de Turull i Romeva anirien Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell, tret que les defenses demanin algun canvi.

 

 

Per a la segona setmana, el Suprem té previstes sessions dimarts, dimecres i dijous, en torn de matí i tarda. Caldrà veure amb quin ritme es fan i si acaben els interrogatoris. Tot això amb la incògnita que s'obre per la convocatòria d'eleccions i la voluntat del Suprem de no suspendre el judici per evitar dilacions en una causa en què la majoria de processats són a la presó.

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut