Barcelona

L'agenda cultural del 2 d'agost

Com cada dia, t'oferim una selecció d'algunes de les propostes culturals d'avui perquè gaudeixis de l'estiu més cultural. Si entre aquestes activitats no n'hi ha cap que t'interessi, en trobaràs moltes més a l'agenda cultural de la Generalitat de Catalunya, al web Gencat.cat.

Actualitzat
El Festival Castell de Peralada acull un homenatge al mestre del flamenc Camarón de la Isla, amb l'espectacle "La leyenda del tiempo, 30 anys després". Amb aquest disc, editat l'any 1979, Camarón va crear el flamenc modern i avui en dia encara és considerat una obra d'art de la música per part de la crítica. Amb direcció musical de Chicuelo i la col·laboració especial de les veus de Duquende i Silvia Pérez Cruz i de la "bailaora" Rafaela Carrasco, aquest concert és una ocasió única de revisitar tot un clàssic. A les 22 hores, a l'Auditori de Peralada.

I una altra figura mítica, en aquest cas del folk americà, és James Taylor, que actua al Festival Jardins de Cap Roig. De ben segur que el cantautor, que va començar la carrera musical a la dècada dels 60, farà un repàs a alguns dels seus temes d'èxit, com Sweet Baby James o You've got a friend. A les 22 hores, als Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell.

Seguim amb una altra proposta musical, la del pianista Daniel Ligorio, que actua en el marc de la programació de l'Any Albéniz. El concert serà a les 18.00 hores a la sala de convencions del Museu Cerdà, a Puigcerdà.

I no deixem la música clàssica. El grup Sons i Sons, format per Joan Josep Ramos (baríton), Oksana Solovieva (violí) i Josep Buforn (piano) interpretaran temes d'autors que van des de Massanet, Tosti o Sarasate fins a Mozart o Falla. A les 19 hores, al Castell Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou, al municipi de Riudecanyes.

A Vilanova i la Geltrú, encara tenim uns dies per veure l'exposició "Recull fotogràfic sobre els gegants". La mostra, que s'emmarca dins la celebració del 300 aniversari dels gegants grossos, presenta una col·lecció de dibuixos, imatges i fotografies per ajudar a entendre, de forma més visual, els canvis que han sofert els gegants al llarg dels anys. L'exposició està instal·lada a l'Espai d'Entitats del municipi del Garraf.

Una altra mostra que acaba d'obrir portes es diu "Tocadors. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives". Es tracta d'una col·lecció que exhibeix aquestes peces de mobiliari descontextualitzades, amb l'objectiu d'oferir visions poc freqüents que subratllin la qualitat de les obres, el seu disseny i el procés constructiu. Diumenges l'horari és d'11 a 20 hores, al Disseny Hub Barcelona (al carrer Montcada, 12).

I acabem el repàs amb dues cites populars: la Festa Major de la Ràpita, que acaba demà. Entre les diverses activitats que se celebren als carrers de Santa Margarida i els Monjos, destaca al vespre el Ball de Diables de la Ràpita, que seguirà amb una lectura de Sàtires i l'encesa de la Fogardera, per acabar amb un castell de focs artificials.

També estan de Festa Major a Pals. Les activitats d'aquest diumenge comencen a les 11 del matí, amb la Baixada de Carretons a la zona Mas Floris, i a les 18.00 hores hi haurà un espectacle infantil a la plaça de Catalunya de la població. A partir de les 19.30 hores, hi haurà els actes del 2n homenatge a l'almirall Cristòfor Colom i a la marina catalana, amb l'arribada del vaixell i embarcament de l'almirall a la platja de Pals.
Anar al contingut