Cartell a l'interior de la seu de Madrid de Google Espanya
Cartell a l'interior de la seu de Madrid de Google Espanya
Madrid

L'Agència Tributària escorcolla dues seus de Google a Madrid

Nous escorcolls a l'empresa Google per sospites d'evasió fiscal

RedaccióActualitzat

Google torna a estar en el punt de mira per evasió fiscal. Si fa un mes va ser a París, aquest dijous al migdia, agents de l'Agència Tributària han escorcollat les dues seus que té a Madrid. El cas estaria relacionat amb sospites de frau i evasió fiscal pel pagament de l'IVA i l'impost de no residents.

La companyia tributa a Irlanda, amb una fiscalitat més laxa, i Hisenda considera que hauria de tributar més a Espanya. Google ha assegurat, en un comunicat, que compleix la legislació fiscal espanyola, igual que a tots els països on opera.

El gegant nord-americà, que té la seu europea a Irlanda, afegeix que està col·laborant amb tot el que li demana l'Agència Tributària. Hisenda va aprovar al febrer un pla de control a les multinacionals amb seu fiscal a Espanya per evitar que evadeixin impostos o facin filigranes per pagar-ne menys. Segons aquest pla, les multinacionals s'aprofiten dels buits i les inconsistències legals per traslladar els beneficis a territoris amb una tributació més favorable, encara que l'activitat econòmica que hi tinguin sigui baixa o inexistent. Irlanda és el país amb la tributació per beneficis empresarials més baixa de la Unió Europea i del món.

 

Anar al contingut