Barcelona

L'agència de qualificació Fitch rebaixa el grau de solvència de Catalunya

L'agència de qualificació Fitch situa la nota del deute de Catalunya a llarg termini en perspectiva negativa. La col·loca en tercera posició d'un rànquing d'onze llocs per la inquietud que genera el fort augment del seu endeutament. Fitch també rebaixa la solvència d'Andalusia, les Canàries, Múrcia i País Valencià. L'agència de qualificació reconeix que les autonomies estan fent un esforç per limitar les despeses, però que no produeix l'efecte que es persegueix, diu, a causa de la debilitat de les economies locals i també per la disminució dels ingressos fiscals.

Actualitzat
L'agència de qualificació nord-americana Fitch rebaixa el grau de solvència de Catalunya. La nota del seu deute sobirà a llarg termini empitjora i passa d'A a A negativa i es col·loca en tercera posició d'un rànquing d'onze llocs. L'argument de Fitch és la inquietud que genera el fort augment de l'endeutament.

L'agència de qualificació de risc també rebaixa la solvència d'Andalusia, les Canàries, Múrcia i el País Valencià. L'entitat reconeix que aquestes autonomies estan fent un esforç per limitar la despesa pública, però remarca que no s'aconsegueix l'efecte desitjat a causa de les debilitats de les economies locals i la disminució dels ingressos fiscals. De fet, el que més preocupa a l'agència és l'incompliment en l'ajust del dèficit autònomic, el feble creixement de l'economia i la possibilitat que la recapitalització de la banca necessiti més diners dels previstos inicialment.

Fitch també alerta que les comunitats encara han de fer més esforços per controlar la despesa i mantenir-la en els límits establerts. Segons l'agència de qualificació, l'equilibri pressupostari no s'aconseguirà fins al 2013.
Anar al contingut